Verlies van gezichtsvermogen is wereldwijd een belangrijk gezondheidsprobleem dat meer dan een kwart miljard mensen treft. Blindheid en visuele beperking kunnen een verwoestende impact hebben op zowel patiënten als hun mantelzorgers. Het kan de sociale interactie en de zelfstandigheid inperken, het vermogen om te werken beïnvloeden en tot depressie en angst leiden. Bij Roche zijn onze baanbrekende klinische programma’s gericht op netvliesaandoeningen, een de belangrijkste oorzaken van blindheid en visuele beperking wereldwijd, met een hoge onvervulde medische nood.
Wat zit er momenteel in de pijplijn bij Roche in het domein van de oogheelkunde?
Neovasculaire (natte) leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Diabetische oogziekte
Droge leeftijdsgebonden maculadegeneratie (geografische atrofie)
Leiders in innovatie
Netvliesaandoeningen zijn soms moeilijk te behandelen, omdat de manier waarop de ziekte evolueert verschilt van persoon tot persoon. In onze benadering van innovatie binnen de oogheelkunde ligt de nadruk op het benutten van onze inzichten in de onderliggende biologie van de ziekte. We combineren dit met nieuwe gegevens en inzichten uit de analyse van verschillende databronnen zoals praktijkgegevens, machine learning en de toepassing van geavanceerde algoritmen op deze gegevens.
Met deze aanpak kunnen we nieuwe behandelingen ontwikkelen gericht op nieuwe ziektemechanismen of kunnen we aan de huidige noden tegemoet komen via langwerkende medicatie of toedieningsvormen met verlengde vrijgave van medicatie. Dit plaatst ons in een ideale positie om zeer gepersonaliseerde en doeltreffende oplossingen te bieden die de kwaliteit van het gezichtsvermogen en de levenskwaliteit van mensen met netvliesaandoeningen zullen verbeteren.
Toegewijd aan de oogheelkundige gemeenschap
De motivatie voor ons werk op het gebied van de oogheelkunde is ons engagement om echt een verschil te maken voor de mensen die te maken krijgen met verlies van gezichtsvermogen en hun mantelzorgers.
We hechten bijzondere waarde aan onze relaties en samenwerking met onderzoekers, clinici en patiëntengroepen, waardoor we, als een gemeenschap, de wetenschap in de oogheelkunde kunnen ondersteunen en de zorg voor mensen met oogziekten kunnen verbeteren.